Den Země

28.04.2024

Pojďte s námi oslavit Den Země!
Na datum 22. dubna připadá Den Země. Tento ekologicky motivovaný mezinárodní svátek, který je koordinován organizací Earth Day Network, má za cíl upozornit na dopady ničení životního prostředí a připomenout důležitost jeho ochrany.

Na Stezce Hastrmanů v Brništi pro vás bude od 19.4.2024 připraveno 5 zastavení s 5 tématy, 5ti úkoly a 5ti výzvami.

Stezka ke Dni Země vede po zelené turistické značce od Ekocentra Včelín k Lesní tělocvičně.

Dozvíte se, co může každý z nás udělat pro planetu. Vyzkoušíte si, jak dlouho trvá, než se rozpadnou jednotlivé druhy odpadu a vyrobíte si něco ze starých triček. Získáte tipy, jak minimalizovat odpad, šetřit vodou a energiemi a mnoho dalšího.

Hlavně se při tom dobře pobavíte a zahrajete si. Uděláte něco pro sebe i pro naši planetu. Žádnou jinou planetu totiž už mít nebudeme!!!

Texty a výzvy na stezce jsou inspirované https://divizna.zooliberec.cz/pomahej-prirode-i-ty/. Pokud vás témata zaujmou, můžete se zde dozvědět víc.

Přejeme všem spousty super zážitků a pokud máte volnou ruku, vezměte do ní pytel a cestou můžete posbírat nějaké ty odpadkouše, které tam jistě také potkáte.

Naše stezka končí u lesní tělocvičny, vy můžete ještě pokračovat po Stezce živým lesem kolem stanoviště o ptácích a lesních zvířatech k nádraží - k velké prolézačce s mravenci. Na posledním stanovišti na vás čeká sladká odměna!

Na stanovišti u ptáků prosím neotvírejte ptačí budky, jsou v nich hnízda a v některých mohou hnízdit ptáčci!!

Díky všem.

Užijte si hezký den, to Vám přeje všem,

tým ekocentra Včelín.