POLARIS Brnišťský půlmaraton 2020

25.04.2020

7. ročník Brnišťského půlmaratonum se uskuteční v sobotu 25.4.2020 pod oficiálním názvem "POLARIS Brnišťský půlmaraton 2020.

Generálním sponzorem akce zůstává i pro tento rok frma Partner in Pet Food CZ s.r.o. - výrobce krmení pro psy a kočky značek POLARIS, Nutrilove a Shelma. Letos pro BPM nechystáme žádné velké změny. Novinkou bude čipová časomíra na veřejném běhu na trati 3,3 km, který se běží společně s dorosteneckou a juniorskou kategorií. Start tohoto dílčího závodu se uskuteční 5-10 min. po startu hlavního závodu.

Veteránské kategorie u hlavních tratí zůstanou stejné jako v předchozím roce. Na půlmaratonu bude vyhlášeno 6 veteránských kategorií (M40+, M50+, M60+, Ž35+, Ž45+, Ž55+) a na čtvrtmaratonu 4 veteránské kategorie (M50++, M70+, Ž45++, Ž65+). Jako náš hlavní závod stále považujeme půlmaraton, proto je u půlmaratonu vyhlašováno více vetránský kategorií, než u čtvrtmaratonu. První 3 ve všech vyhlašovaných kategoriích obdrží medaile, diplomy a věcné ceny od sponzorů. I letos budou všem absolventům hlavních tratí (půlmaraton, čtvrtmaraton, nordic walking, štafety a veřejný běh), rozdávány v cíli pamětní dřevěné medaile. Jako v loňském roce budou na trati dvě čipové brány, které změří všem účastníkům hlavních závodů mezičasy a členům štafet jednotlivé úseky. Pro urychlení prezentace na místě budou opět použity nalepovací jednorázové čipy na rubové straně startovních číslech. 

Pro závodníky bude připravena závodní kancelář ve velkém bílém stanu. Zázemí pro závodníky v podobě oddělených šaten, úschovny zavazadel, zděných toalet a sprch i mobilních WC, bude nachystáno jako v minulém roce. Samozřejmostí jsou občerstvovací stanice na delších tratích a v cíli (vč. veřejného běhu). Na návsi i v areálu po vyhlášení budou opět hrát živé kapely. Pro děti budou připraveny tvořivé dílničky, různé zábavné a pohybové aktivity, hry a soutěže.

Souřadnice GPS areálu Zátiší pro navigace: 50.7212422N, 14.7018367E.

Elektronické registrace jsou spuštěny. Nově se můžete elektronicky přihlašovat i na 3300 m - veřejný běh vč. dorosteneckých a juniorských kategorií, které budou měřeny čipově. Na dětské kategorie do tratě 2000 m (r.2005 a ml.) se lze přihlásit pouze na místě. Prvních 150 registrovaných obdrží dárek - ručník s logem BPM. Registrovat se můžete ZDE.